Senebaşı Okul BEP Birimi Toplantımızı Yaptık.

Senebaşı Okul BEP Birimi Toplantımızı Yaptık.

Okul BEP Birimi olarak sene başı toplantımızı tüm öğretmenlerin katılımı ile gerçekleştirdik. Zoom üzerinden online yaptığımız toplantımızda özel eğitim yönetmeliği hakkında öğretmenlerimizi bilgilendirdik. Okulumuz özel eğitim öğrencileri hakkında öğretmenlerimizin ve okul psikolojik danışmanlarımızın gözlemleri ile beraber değerlendirme yaptık. Destek eğitim alması gereken öğrencilerimiz ve destek eğitim odasının işleyişi hakkında kararlar aldık.

04.10.2022 305

Kaynaştırma Eğitiminin Önemi Nedir?

Kaynaştırma eğitimi günümüzde büyük bir öneme sahip olan eğitim çeşitlerinden bir tanesidir. Kaynaştırma eğitimi ile birlikte özel gereksineme ihtiyaç duyan çocuklar kendi yaşıtları ile beraber eğitim alabilmektedir. Bu sayede çocukların kendisine güveni yüksek düzeyde artmaktadır.

Sınıf ortamı, çocukların ihtiyaçlarına göre düzenlenebileceği için sınıf içerisindeki başarı oranı daha fazla artmaktadır. Çocukların takdir edilebilme ve sorumluluk sahibi olabilme duygularının gelişmesine katkı sağlamaktadır.

Kaynaştırma Eğitiminin Sağladığı Faydalar Nelerdir?

Çocuklar, bireyselleştirilmiş olan eğitim programları aracılığıyla öğrenme ve kapasite hızlarına göre ideal bir eğitim alırlar.

Özelliklerine uygun olan eğitsel, fiziksel ve sosyal alanların düzenlenmesinden dolayı başarı, uyum ve kendilerine güven kazanma konusunda büyük ölçüde gelişme gösterirler.

Destek eğitimi ile birlikte zayıf yönlerini kısa bir süre içinde yeterli düzeye getirebilirler.

Özgüven, takdir edilme, sorumluluk, cesaret ve başarma gibi sosyal değerlerin farkındalığı artar. Sosyal açıdan bütünleşmeleri kolaylaşır.

 

04-10-2022